Hellasmerke2.jpg (23902 bytes) Sällskapet Gamla Hellener
Historik, Stiftare, Stadgar m.m  

Bli Medlem

GH:s stiftelser

Arrangemangen

GH:aren

Matrikel

Styrelsen

GH:s hemsida

 

Om hvad som sig i Sällskapet GH sig tilldragit hafver och ska ..

 GH-varpan med Boule

Årets GH-varpa äger rum torsdagen den 6 juni kl. 18.30. Titelförsvarare är Roland Runfast. Inkastning från 17.30. Kända kastare behöver ej föranmäla, men väl nytillkomna samt boulare. Efteråt intas traditionell torsdagsmåltid. Öl och vatten finns, starkare drycker må medföras av respektive tillresande efter var och ens tycke och smak. Anmäl till Kjell G, tel 0171-547 25, Janne Falk tel 85 70 13 eller Arne 642 46 63 senast måndag 31 maj.

Kräftskiva den 24 augusti

Kräftskivans datum är numer inte en preliminär utan en realitet. Vi kommer som vanligt att hålla till på Hellasgården. Start blir runt 18.00. Vi kan redan nu utlova både någon fysisk och psykisk aktivitet som uppvärmning till huvudprogrammet. Pris blir ungefär som förra året om inte priset på kräftorna stegrar onormalt. Beträffande det som flyter/rinner gäller som vanligt att Öl och vatten finns, starkare drycker må medföras av respektive tillresande efter var och ens tycke och smak Anmäl till Kjell G, tel 0171-547 25, Janne Falk tel 85 70 13 senast måndag 21 augusti.

Blommor, blad och kanske bin

När sommaren är på väg att övergå i brittsommar kommer GH att arrangera en rundvandring i Edvard Anderssons växthus ute vid Bergianska Trädgården. Växthuset har tillkommit tack vare en donation från grosshandlaren i glas, Edvard Anderson Här kan man "Njuta av växter från Medelhavet och andra områden med medelhavsklimat och titta på kultur- och nyttoväxter från tropiska och subtropiska delar av världen. Universitetets tropiska samlingar visas också i växthuset." Kommunikation med Roslagsbanan till Hägernäs kl 16.33, eller med buss 540, 40 från Universitets T-bana men då blir det en lite längre promenad för att nå målet.

Dagen är preliminärt onsdag den 6/9-2000 kl 17.00. GH bjuder på guidning och entré. Det kommer att finnas möjlighet till kaffe och kaka efteråt på var och ens egen bekostnad. Max 25 personer, först till kvarn ….

Anmäl till Kjell G, tel 0171-547 25, Janne Falk tel 85 70 13.

Dessutom planeras

Något teaterbesök under hösten, men till detta återkommer vi senast i sommarnumret av GH:aren.

Medlemsavgiften

I GH är fortfarande bara 50:-/år. Inbetalningskort bifogas - GH:s postgiro 50 53 33-5. Berika gärna inbetalningen med några kronor till fonderna – FARBRORS (lång och trogen verksamhet, PALMERS (juniorstipendier), JUTNERS (motion, veteran och liknande), KLUBBLOKALFONDEN (säger sig själv).

BINGO-LOTTO (Kroners (numera))

Du, som ändå köper lotter men inte gör det genom GH, ändra taktik och köp dem genom GH. Du får dem med posten senast torsdag i aktuell spelvecka. Ring ARNE 642 46 63 och boka ! Initiera dina vänner att göra likaledes. Varje lott Du köper innebär ett bidrag som går till Fonderna och GH:s övriga verksamhet. På så bidrar Du till att GH kan ordna och subventionera arrangemang för våra medlemmar.

Från årsmötet

Kan rapporteras att det blev nästan lika stormigt som föregående år, men det finns ingen anledning att gå in på detaljer. Styrelsen blev samma som förra året med undantag av Henrik Landin som av tidsskäl avböjt omval.
I övrigt kan noteras en ändring i stadgarna där paragraf "6 Rösträtt" fick följande lydelse:
Rösträtt vid årsmöte och allmänt sammanträde tillkommer medlem som fullgjort sina förpliktelser inom GH. Annan medlem än ständig betalande medlem ska därvid ha betalt årsavgiften för innevarande år och året dessförinnan.
>Allmänna frågor avgörs med enkel majoritet och med mötesordförandens utslagsröst vid lika tal. För bifall till förslag angående stadgeändring eller upplösning av Sällskapet krävs 2/3-dels majoritet. Möte är beslutsmässigt med det antal medlemmar som är närvarande.

Ändringen motiverades med att GH numer har stora medel i de stiftelser som styrelsen förvaltar och vill man kunna vara med och påverka hur de används och förvaltas, genom att utnyttja sin rösträtt på årsmötet, så är det också rimligt att man fullgör sina skyldigheter i form av medlemsavgift till GH och på så sätt bidrar till GH:s övriga verksamhet. Formuleringen " ständig betalande medlem" kan tarva ett förtydligande, härmed avses medlem som betalt engångsavgift för ständigt medlemskap i GH.

Till valberedning utsågs Sven Kindblom (sammankallande), Bengt-Göran Fernström och Bo Jutner.